Lifestyle

10 tips voor een mooie huid binnen no-time

Joy van Haelen
Joy van Haelen
BSc Communicatiewetenschap
|
June 12, 2023
Joy van Haelen
Joy van Haelen
BSc Communicatiewetenschap
Persoon met mooie huid

Niets is zo goed voor je zelfvertrouwen als een gezonde, stralende huid. Helaas zijn we daar niet allemaal mee gezegend. Maar wat nou als we je vertellen dat je een hele hoop kan doen om een mooie huid te krijgen? Deze 10 tips kunnen echt een wereld van verschil maken.  

1. Dit kun je eten voor mooie huid

Je bent wat je eet: ze zeggen het niet voor niets. Eet je gezond? Dan zie je dat terug aan je huid. Voor die mooie glow is het dus belangrijk om op te letten wat je allemaal in je lichaam stopt.  

Voeding voor een gezonde huid zijn groenten, fruit en volkorenproducten [1]. Maak je huid (en de rest van je lijf) dus blij met een dagelijkse portie ervan.  

2. Reinig je huid dagelijks

Nog iets wat je iedere dag zou moeten doen is je huid reinigen. Als je last hebt van acne kan je de huid van je gezicht zelfs beter twee keer per dag wassen met een milde reiniger [2].  

Was je je huid in de ochtend? Maak het dan af met een goede plens koud water. Dat is niet alleen goed voor je huid, maar zorgt er ook gelijk voor dat je direct wakker bent. Ideaal onderdeel van je routine dus.  

3. Ga stress tegen voor een gezonde huid

Stress is vervelend. Dat vindt je huid ook. Als je stress hebt, heeft dat zelfs direct effect op de toestand van je huid [3]. Probeer je deze juist mooi en gezond te krijgen? Dan wordt het hoog tijd om te gaan ontstressen. Alleen maar meer reden om weer eens wat leuks te gaan doen dus.  

Persoon is aan het ontspannen voor een mooie huid

Energy Bundel     Meer dan 100.000 keer verkocht

Zeg dag tegen inkakkers. Met de Energy Bundel kan jij de wereld aan en is je middagdip verleden tijd. De meest krachtige ingrediënten uit de natuur zijn gebundeld in een dagelijkse samenstelling om jouw energieniveau op peil te houden.

€ 27,-
Bekijk nu
Vera
star star star star star
Ik was nooit zo trouw als het aankwam op het innemen van supplementen. Met Viteezy is dat anders. De persoonlijke vitamines, per dag verpakt hebben het voor mij makkelijker gemaakt om trouw alles in te nemen. En of het helpt, daar heb ik nu een eerlijk antwoord op. JA!

Welk supplement past bij mij?

Doe de vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen jij nodig hebt.

Doe onze vitaminetest

4. Zorg voor voldoende slaap

Hoe veel uur slaap jij per nacht? Veel mensen komen namelijk niet aan hun nodige 8 uurtjes slaap. En dat blijkt slecht te zijn voor je huid [4]. Niet te vergeten dat je ook nog eens wallen onder je ogen krijgt als je een tijdje slaaptekort hebt gehad. Dat zogenaamde ‘schoonheidsslaapje’ is dus zo gek nog niet.  

5. Een gehydrateerde huid is een stralende huid

Het is belangrijk om je huid te hydrateren. Zeker wanneer hij droog is. Kom je onder de douche uit? Smeer jezelf dan lekker in om een droge huid tegen te gaan.  

Wil je graag gebruikmaken van een natuurlijk middel om je huid te laten glanzen? Kies dan voor kokosolie. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat deze tropische olie goed is voor je huid [5].  

6. Laat je huid stralen door te scrubben

Soms kan je huid wel even een extra boost gebruiken. Een goede manier om hem direct te laten stralen is door te scrubben.  

Zorg er wel voor dat je een milde scrub gebruikt om te voorkomen dat je huid beschadigt raakt. Dan zal een wekelijkse scrub je huid heerlijk opfrissen.  

7. Smeer je in met zonnebrand

Lekker in het zonnetje zitten is natuurlijk heerlijk. Maar die zonnestralen kunnen je huid heel wat schade aanrichten. Zelfs als het bewolkt is. Smeer jezelf daarom iedere dag in om je huid mooi en gezond te houden.  

Persoon smeert zich in met zonnebrand voor een gezonde huid

8. Gebruik een schone handdoek voor een mooie huid

Misschien sta je er niet zo bij stil, maar ook je handdoek is heel belangrijk voor een mooie huid. Zorg dat je hem vaak genoeg wast. Er blijven ongemerkt namelijk best wel wat bacteriën in zitten. Die willen we natuurlijk niet in onze huid wrijven.  

Als je een glanzende gezichtshuid wilt, kan je zelfs het beste een aparte handdoek gebruiken voor je gezicht. Daar bestaan zelfs speciale zachte handdoekjes voor.  

9. Raak je huid niet te veel aan

Let er maar eens op: je raakt je huid ontzettend vaak met je vingers aan. Maar met diezelfde vingers raak je ook veel andere dingen aan. Zo krijg je snel viezigheid en bacteriën op je huid. Die kunnen zorgen voor oneffenheden of puistjes. Precies wat we niet willen dus. Probeer je huid dan ook niet te veel onnodig aan te raken. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.  

10. Drink voldoende water voor een stralende huid

Het wordt er tegenwoordig steeds vaker ingestampt: we moeten meer water drinken. Niet alleen is dat heel gezond, je krijgt er ook nog eens een mooie huid van [6]. Probeer dus iedere dag 1,5 tot 2 liter water te drinken.  

Zo krijg je dus een mooie huid

Als je deze tips gaat proberen, zal je merken dat je huid al snel een stuk mooier en gezonder is. Wil je je huid net dat beetje extra ondersteunen? Wij hebben in onze shop een formule die speciaal is ontwikkeld voor de huid. Een mooie aanvulling dus naast onze tips voor een mooie huid.  

Energy Bundel

Zeg dag tegen inkakkers. Met de Energy Bundel kan jij de wereld aan en is je middagdip verleden tijd. De meest krachtige ingrediënten uit de natuur zijn gebundeld in een dagelijkse samenstelling om jouw energieniveau op peil te houden.

Sharon A.

Orthomoleculair therapeut

Remko K.

Cardioloog en onderzoeker

Sharon A.

Orthomoleculair therapeut

Remko K.

Cardioloog en onderzoeker

Doe onze vitaminetestBekijk onze Skin Support formule

Advies op maat

De vitaminetest is ontwikkeld in medewerking met de volgende experts.

Doe de vitaminetest
Sharon A.

Orthomoleculair therapeut

Remko K.

Cardioloog en onderzoeker

Sharon A.

Orthomoleculair therapeut

Remko K.

Cardioloog en onderzoeker

Referenties

[1] Lephart, E. D., & Naftolin, F. (2022). Estrogen action and gut microbiome metabolism in dermal health. Dermatology and Therapy, 12(7), 1535–1550. https://doi.org/10.1007/s13555-022-00759-1  

[2] Choi, B. a. J. M., Lew, K. B. a. V., & Kimball, M. a. B., MD. (2006). A single-blinded, randomized, controlled clinical trial evaluating the effect of face washing on acne vulgaris. Pediatric Dermatology, 23(5), 421–427. https://doi.org/10.1111/j.1525-1470.2006.00276.x  

[3] Hunter, H. J., Momen, S., & Kleyn, C. (2015). The impact of psychosocial stress on healthy skin. Clinical and Experimental Dermatology, 40(5), 540–546. https://doi.org/10.1111/ced.12582  

[4] Oyetakin-White, P., Suggs, A., Koo, B. B., Matsui, M., Yarosh, D., Cooper, K. D., & Baron, E. D. (2015). Does poor sleep quality affect skin ageing? Clinical and Experimental Dermatology, 40(1), 17–22. https://doi.org/10.1111/ced.12455  

[5] Varma, S., Sivaprakasam, T. O., Arumugam, I., Dilip, N., Raghuraman, M., Pavan, K., Rafiq, M., & Paramesh, R. (2018). In vitro anti-inflammatory and skin protective properties of Virgin coconut oil. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 9(1), 5–14. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2017.06.012  

[6] Palma, L., Marques, L., Buján, J., & Rodrigues, L. (2015). Dietary water affects human skin hydration and biomechanics. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, 413. https://doi.org/10.2147/ccid.s86822  

Joy van Haelen
BSc Communicatiewetenschap
Lees meer over Joy
Lees meer over Joy

Joy is na het afronden van haar bachelor Communicatiewetenschap begonnen als blogger bij Viteezy. Via de blogs probeert ze haar grote interesse in vitamines, voeding en gezondheid met mensen te delen. De informatie uit haar blogs is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Dit artikel is geschreven door Joy van Haelen

Dit artikel is geschreven door Joy van Haelen
Lees meer over Joy
Ontdek alle artikelen
Ook interessant:
LifestylePowernap: dit is hoe je het perfecte dutje doet!

Een powernap kan ideaal zijn voor wat extra focus en energie. Maar hoe doe je eigenlijk het perfecte dutje? Lees hier de do’s en don’ts.

Joy van Haelen

May 22, 2024

LifestyleHoe blijf je wakker? 15 tips bij vermoeidheid

Op sommige dagen ben je nou eenmaal écht heel erg moe. Hoe blijf je wakker bij extreme vermoeidheid? Lees hier onze 15 tips.

Joy van Haelen

May 22, 2024

LifestyleDroge hoofdhuid: zó kom je ervan af

Een droge hoofdhuid kan voor vervelende klachten zorgen, zoals schilfertjes of jeuk. Ontdek hier hoe je ervan afkomt.

Joy van Haelen

May 16, 2024

© Viteezy 2024 - Alle rechten voorbehouden
Start TEST
Uitverkoop risico: hoog
 | Gratis verzending