Lifestyle

7 lifestyletips waar je meer energie van krijgt

|
January 21, 2017
Persoon heeft energie door het toepassen van lifestyletips.

Sta jij regelmatig moe op of moet je je door de dag heen slepen? Veel mensen voelen zich moe en hebben niet genoeg puf om optimaal te kunnen functioneren. Wil je weten hoe je meer energie in je leven krijgt? Hier zijn 7 tips voor meer energie waar je vandaag al mee kunt beginnen.

 

1. Pak meer slaap

Als je je de hele dag door moe, lusteloos en chagrijnig voelt, dan kan het zijn dat je te weinig slaap krijgt. Wanneer we het druk hebben wordt slaap al snel op een laag pitje gezet. We gaan later naar bed om die deadline te kunnen halen en kunnen vervolgens niet in slaap vallen omdat ons hoofd maar niet stil wordt. Experts raden aan om elke nacht minstens 7 uur slaap te pakken [1]. Heb je ‘s avonds moeite om tot rust te komen? Begin dan een uur voor je ideale bedtijd met rustig afbouwen. Doe alle schermen uit (ook je telefoon!), ga lekker in bad of pak een boek.

 

2. Ontstress

Druk, druk, druk? Stress kan een enorme aanslag zijn op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wetenschappers zeggen dat stress en vermoeidheid nauw met elkaar verbonden zijn [2]. Als je moeite hebt je te concentreren, veel piekert en geen uit-knop hebt, probeer dan tijd vrij te maken om te ontstressen. Voor velen van ons is helemáál geen stress niet realistisch. Maar als je lifestyle gerelateerde stress vermindert, dan kan dat je energieniveau verbeteren. Zet elke dag een paar momenten op je planning om je batterij weer op te laden met een wandeling, yoga, meditatie of andere dingen waar je blij van wordt.

 

3. Blijf in beweging

Als je veel zit, dan is regelmatig bewegen misschien wel de perfecte tip voor meer energie. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, want wanneer je weinig energie hebt is lichaamsbeweging vaak het laatste waar je zin in hebt. Gelukkig hoef je niet gelijk 2 uur naar de sportschool. Uit een onderzoek blijkt dat mensen die veel zitten en met onverklaarbare, aanhoudende moeheid kampen hun vermoeidheid met maar liefst 65% kunnen verminderen door regelmatig te fietsen [3]. Dus maak elke dag een stevige wandeling na de lunch of pak de fiets naar de supermarkt.

Persoon is aan het bewegen voor meer energie.

Energy Bundel     Meer dan 100.000 keer verkocht

Zeg dag tegen inkakkers. Met de Energy Bundel kan jij de wereld aan en is je middagdip verleden tijd. De meest krachtige ingrediënten uit de natuur zijn gebundeld in een dagelijkse samenstelling om jouw energieniveau op peil te houden.

€ 27,-
Bekijk nu
Vera
star star star star star
Ik was nooit zo trouw als het aankwam op het innemen van supplementen. Met Viteezy is dat anders. De persoonlijke vitamines, per dag verpakt hebben het voor mij makkelijker gemaakt om trouw alles in te nemen. En of het helpt, daar heb ik nu een eerlijk antwoord op. JA!

Welk supplement past bij mij?

Doe de vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen jij nodig hebt.

Doe onze vitaminetest

4. Eet gezonde maaltijden

Als je vaak moe bent of weinig energie hebt, is het misschien de moeite waard om naar je eetgewoonten te kijken. Je lichaam heeft brandstof nodig. Als je niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, kan dat een negatieve invloed hebben op je energieniveau. Uit onderzoek blijkt dat studenten die hun ontbijt overslaan of een onregelmatig eetpatroon hebben, veel vaker vermoeid zijn [4]. De beste manier om geen maaltijden over te slaan en te voorkomen dat je lege calorieën binnenkrijgt is door vaker zelf te koken. Ga naar de markt voor onbewerkte, gezonde ingrediënten of neem een abonnement op een maaltijdbox als je geen tijd hebt om boodschappen te doen. Er zijn ook een hoop leuke recepten online te vinden, bijvoorbeeld op het YouTube kanaal van Chicks Love Food. Zet een leuk muziekje aan en maak koken een ontspanmoment. Met al deze tips kun je er niet meer omheen!

 

5. Laat de koektrommel staan

Wanneer we weinig energie hebben, grijpen we eerder naar iets zoets. Wetenschappers denken dat de energieboost die vrijkomt bij de snelle stijging en daling van je bloedsuikerspiegel de reden is dat suiker zo aantrekkelijk is. Maar op de lange termijn zorgt zoetigheid voor vermoeidheid [5]. Pak op zondagavond de agenda er eens bij en bedenk op welke momenten je de verleiding voor chocola niet kan weerstaan. Zet deze snoepmomenten om in energieboosters door gezonde, vullende snacks in te plannen. Een zak snoepwortels met hummus bijvoorbeeld, of een appel met amandelboter. Zo blijft je energieniveau stabiel en geef je dipjes geen kans.

6. Water, water, water

Niet genoeg drinken kan een slechte invloed hebben op je hersenfunctie, stemming en energieniveau. Uitdroging maakt moe, dus zorg ervoor dat je gedurende de dag voldoende water drinkt, vooral tijdens het sporten. Vind je het lastig voldoende water te drinken? Er zijn speciale apps die je reminders sturen zodat je genoeg binnenkrijgt.

Glas water wat kan worden gedronken voor energie.

7. Zorg voor gezelligheid

Eén van de dingen waar we het meeste energie van krijgen is sociaal contact. In gebieden met uitzonderlijk lage ziektecijfers en een hoog aantal honderdjarigen – de zogenaamde ‘blauwe zones ’– bleken hechte sociale banden een belangrijke factor te zijn [6]. Wanneer je niet vaak genoeg onder de mensen bent, kan dat leiden tot een slecht humeur en een laag energieniveau. Plan dus elke week een paar momenten in om onder de mensen te komen. Dat kan een feestje of een picknick met vrienden zijn, maar je kunt ook op bezoek gaan bij je oma, naar de sportschool gaan of een babbeltje maken op de markt.

 

Samengevat

We hopen dat deze blog je inzicht heeft gegeven in hoe je meer energie krijgt. Als je vaak moe bent, is het de moeite waard om je leefstijl eens onder de loep te nemen en te bedenken welke gezonde veranderingen je kunt aanbrengen. Voldoende water drinken, gezond eten, meer slaap, beweging en gezelligheid kunnen je helpen om meer energie te krijgen. Probeer 1 of 2 van deze tips voor meer energie vandaag nog in de praktijk te brengen. Naast een actieve, gezonde lifestyle is het ook belangrijk dat je de juiste vitamines neemt die je energieniveau ondersteunen. De juiste vitamines kunnen je helpen om vermoeidheid aan te pakken. Zo geef je je lichaam de beste kans om snel weer optimaal te functioneren.

Energy Bundel

Zeg dag tegen inkakkers. Met de Energy Bundel kan jij de wereld aan en is je middagdip verleden tijd. De meest krachtige ingrediënten uit de natuur zijn gebundeld in een dagelijkse samenstelling om jouw energieniveau op peil te houden.

Sharon A.

Orthomoleculair therapeut

Remko K.

Cardioloog en onderzoeker

Sharon A.

Orthomoleculair therapeut

Remko K.

Cardioloog en onderzoeker

Doe onze vitaminetestBekijk onze Energy Assistant formule

Advies op maat

De vitaminetest is ontwikkeld in medewerking met de volgende experts.

Doe de vitaminetest
Sharon A.

Orthomoleculair therapeut

Remko K.

Cardioloog en onderzoeker

Sharon A.

Orthomoleculair therapeut

Remko K.

Cardioloog en onderzoeker

Referenties

[1] Suni, E. & Singh, A. (2 maart 2023). How much sleep do we really need? Sleep Foundation. https://www.sleepfoundation.org/how-sleep-works/how-much-sleep-do-we-really-need#:~:text=National%20Sleep%20Foundation%20guidelines1,to%208%20hours%20per%20night.

[2] Kocalevent, R. D., Hinz, A., Brähler, E., & Klapp, B. F. (2011). Determinants of fatigue and stress. BMC Research Notes, 4(1). https://doi.org/10.1186/1756-0500-4-238

[3] Puetz, T. W., Flowers, S. S., & O’Connor, P. J. (2008). A randomized controlled trial of the effect of aerobic exercise training on feelings of energy and fatigue in sedentary young adults with persistent fatigue. Psychotherapy and Psychosomatics, 77(3), 167–174. https://doi.org/10.1159/000116610

[4] Tanaka, M., Mizuno, K., Fukuda, S., Shigihara, Y., & Watanabe, Y. (2008). Relationships between dietary habits and the prevalence of fatigue in medical students. Nutrition, 24(10), 985–989. https://doi.org/10.1016/j.nut.2008.05.003

[5] Anderson, C., & Horne, J. (2006). A high sugar content, low caffeine drink does not alleviate sleepiness but may worsen it. Human Psychopharmacology-clinical and Experimental, 21(5), 299–303. https://doi.org/10.1002/hup.769

[6] Poulain, M., Herm, A., & Pes, G. (2014). The Blue Zones: areas of exceptional longevity around the world. Vienna yearbook of population research . . ., Volume 11, 87–108. https://doi.org/10.1553/populationyearbook2013s87

Ontdek alle artikelen
Ook interessant:
LifestylePowernap: dit is hoe je het perfecte dutje doet!

Een powernap kan ideaal zijn voor wat extra focus en energie. Maar hoe doe je eigenlijk het perfecte dutje? Lees hier de do’s en don’ts.

Joy van Haelen

May 22, 2024

LifestyleHoe blijf je wakker? 15 tips bij vermoeidheid

Op sommige dagen ben je nou eenmaal écht heel erg moe. Hoe blijf je wakker bij extreme vermoeidheid? Lees hier onze 15 tips.

Joy van Haelen

May 22, 2024

LifestyleDroge hoofdhuid: zó kom je ervan af

Een droge hoofdhuid kan voor vervelende klachten zorgen, zoals schilfertjes of jeuk. Ontdek hier hoe je ervan afkomt.

Joy van Haelen

May 16, 2024

© Viteezy 2024 - Alle rechten voorbehouden
Start TEST
Uitverkoop risico: hoog
 | Gratis verzending